2023 Le mea sili ona fetuutuunai 3D Lomitusi-TPU

Na e mafaufau pe aisea ua maua ai e tekinolosi lomitusi 3D le malosi ma suia ai tekinolosi gaosiga masani tuai?

tpu-flexible-filament.webp

Afai e te taumafai e lisi i lalo mafuaʻaga o loʻo tupu ai lenei suiga, o le lisi e mautinoa lava e amata ile faʻasalalauga.O loʻo suʻe tagata mo faʻapitoa.Latou te le fiafia i faʻasalalauga.

Ma e mafua ona o lenei suiga i amioga a tagata ma le gafatia o le 3D lomitusi tekonolosi e faʻamalieina ai manaʻoga o tagata mo le faʻapitoa, e ala i le faʻapitoa, e mafai ai ona suitulaga masani faʻavae faʻavae tekinolosi gaosiga.

O le fetuutuuna'i o se mea lilo i tua o le sailiga a tagata mo le fa'avasegaina.Ma o le mea moni o loʻo i ai mea lomitusi 3D fetuutuunai o loʻo maua i le maketi e mafai ai e tagata faʻaoga ona atinaʻe atili ma sili atu ona fetuutuunai vaega ma faʻataʻitaʻiga faʻatinoga o se puna o le fiafia mama i nisi tagata faʻaoga.

Faiga lolomi 3D ma lima fa'apolofesa lolomi 3D o se fa'ata'ita'iga o fa'aoga e tatau ona fa'afetaia ai le fetuutuuna'i o lomitusi 3D.

Lomitusi 3D Rubber o se vaega o loʻo faʻaauau pea i suʻesuʻega ma e leʻi atiaʻe.Ae mo le taimi nei, e leai se matou pa'u 3D lomitusi tekonolosi, se'ia o'o ina mafai ona lolomi le pa'u, e tatau ona matou fa'atautaia ma isi mea.

Ma e tusa ai ma suʻesuʻega o mea e sili ona latalata i le paʻu e paʻu i totonu e taʻua o Thermoplastic Elastomers.E fa ituaiga eseese o mea fetuutuunai o le a tatou tilotilo i ai i le loloto i lenei tusiga.

O nei mea lolomi 3D fetuutuunai ua faaigoaina TPU, TPC, TPA, ma Soft PLA.Matou te amata i le tu'uina atu ia te oe o se fa'amatalaga puupuu e uiga i mea lolomi 3D Flexible i le lautele.

O le a le filament sili ona fetuutuunai?

Filifilia o filament fetuutuunai mo lau isi galuega lolomi 3D o le a tatalaina ai se lalolagi o avanoa eseese mo au lomitusi.

E le gata e mafai ona e lolomi le tele o mea eseese i lau filament flex, ae faʻapea foʻi e iai sau extruder lua pe tele-ulu o loʻo i ai lomitusi, e mafai ona e lolomi mea ofoofogia e faʻaaoga ai lenei mea.

E mafai ona lolomi vaega ma fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i fa'atino e pei o fa'asolo fa'apolopolo, ulu polo fa'amamafa, po'o na'o mea fa'afefe vibration e mafai ona lolomi i lau lomitusi.

Afai e te naunau e fai le filament Flexi o se vaega o le lolomiina o au mea faitino, e mautinoa e te manuia i le faia o ou mafaufauga e latalata i le mea moni.

Faatasi ai ma le tele o filifiliga o loʻo avanoa i aso nei i lenei fanua, o le a faigata ona mafaufau i le taimi ua uma ona pasia i le fanua o le 3D lomitusi ma le leai o lenei mea lomitusi.

Mo tagata fa'aoga, lolomi i filaments fetuutuunai, i tua, o se tiga i la latou asini.O le tiga na mafua ona o le tele o mea na faʻataʻamilo i se tasi mea masani e faʻapea o nei mea e matua vaivai lava.

O le malū o le mea lolomi 3D fetuutuunai na mafua ai ona lamatia i latou e lolomi i soʻo se lomitusi, nai lo lena, e te manaʻomia se mea e matua faʻatuatuaina.

O le tele o le au lomitusi i na taimi sa feagai ma le faafitauli o le tuleia o le aafiaga o manoa, o soo se taimi lava e te tuleia ai se mea i lena taimi e aunoa ma se malo i totonu o se isu, o le a punou, mimilo, ma tau faasaga i ai.

O tagata uma e masani i le sasaa o filo mai totonu o se nila mo le suʻisuʻi o soʻo se ituaiga ie e mafai ona faʻafesoʻotaʻi i lenei tulaga.

E ese mai i le faʻafitauli o le faʻamalosia o aʻafiaga, o le gaosiga o filaments vaivai e pei o le TPE o se galuega sili ona mataʻutia, aemaise lava i faʻapalepale lelei.

Afai e te manatu e le lelei le faapalepale ma amata ona gaosi, e i ai le avanoa o le filament na e gaosia e ono oʻo i le le lelei o auiliiliga, faʻapipiʻi, ma le faʻauluina.

Ae ua suia mea, i le taimi nei, o loʻo i ai le tele o filaments vaivai, o nisi oi latou e oʻo lava i mea faʻamalosi ma eseese tulaga o le vaivai.Soft PLA, TPU, ma TPE o nisi o faʻataʻitaʻiga.

Maaa o le matafaga

Ole fa'ata'ita'iga masani lea e mafai ona e va'ai i ai ma tagata gaosi filament o lo'o ta'ua fa'atasi ma le igoa o latou mea lomitusi 3D.

O le Maa'a o le Shore o lo'o faauigaina o le fua o le tete'e o mea uma e tatau ona tu'u.

O lenei fua na faia i aso ua mavae pe a leai se faʻamatalaga a tagata ao talanoa e uiga i le maaa o soʻo se mea.

O lea, aʻo leʻi faia le Shore hardness, e tatau i tagata ona faʻaoga o latou aafiaga i isi mo le faʻamalamalamaina o le maaa o soʻo se mea na latou faʻataʻitaʻiina, nai lo le taʻua o se numera.

O lenei fua e avea ma mea taua a'o mafaufau po'o fea mea fa'ameamea e filifili mo le gaosiga o se vaega o se fa'ata'ita'iga galue.

Mo se fa'ata'ita'iga, pe a e mana'o e filifili i le va o pa'u se lua e fai ai se fa'amea fa'apipi'i tu'u balerina, e ta'u atu e Shore ma'a'a ia te oe e iai se pa'u puupuu maaa 70 A e itiiti le aoga nai lo le pa'u ma le maaa i le matafaga e 30 A.

E masani lava a'o e feagai ma filaments o le ae iloa o le maa'a o le matafaga fautuaina o se mea fetu'utu'una'i e amata mai i le 100A i le 75A.

O le mea lea, e manino lava, o le mea lolomi 3D fetuutuunai o loʻo i ai le maaa o le matafaga o le 100A o le a sili atu le faigata nai lo le 75A.

O le a le mea e mafaufau i ai a'o fa'atau se filament fe'avea'i?

E tele mea e tatau ona mafaufau i ai a'o fa'atau so'o se filament, ae le na'o mea fa'alelei.

E tatau ona e amata mai se nofoaga tutotonu e sili ona taua mo oe e maua, o se mea e pei o le lelei o mea e maua ai se vaega aulelei o se faʻataʻitaʻiga galue.

Ona tatau lea ona e mafaufau e uiga i le faʻatuatuaina i le sapalai filifili e pei o mea e te faʻaaogaina tasi mo le lolomi 3D, e tatau ona faʻaauau pea ona maua, a leai, e te faʻaaogaina soʻo se faʻatapulaʻa pito o mea lomitusi 3D.

A maeʻa ona e mafaufau i nei mea, e tatau ona e mafaufau i le maualuga o le elasticity, o le tele o lanu eseese.Aua, e le o mea uma lolomi 3D fetuutuunai o le a maua i le lanu e te manaʻo e faʻatau ai.

A maeʻa ona e iloiloina nei mea uma e mafai ona e mafaufau i le auaunaga a le kamupani ma le tau e faʻatusatusa i isi kamupani i le maketi.

O le a matou lisiina i lalo nisi o mea e mafai ona e filifilia mo le lolomiina o se vaega fetuutuunai poʻo se faʻataʻitaʻiga galue.

Lisi o Mea Lomitusi 3D Fesuia'i

O mea uma o loʻo taʻua i lalo e iai ni uiga faʻavae e pei o latou uma e fetuutuunai ma vaivai i le natura.O meafaitino e sili ona lelei le vaivai ma mea lelei eletise.

O lo'o i ai le fa'alavelave fa'afefete ma le malosi o le a'afiaga.O nei mea e faʻaalia ai le teteʻe i vailaʻau ma le tau, e lelei lo latou loimata ma le faʻafefe.

O ia mea uma e mafai ona toe fa'aaogaina ma e lelei lona malosi e fa'afefete'i.

Lomitusi mana'omia muamua mo le lolomiga ma mea e lolomi 3D Flexible

O lo'o iai ni talitonuga fa'ata'atia e tu'u ai lau lomitusi a'o le'i lolomi fa'atasi ma nei mea.

Ole maualuga ole vevela ole lau lomitusi e tatau ona i le va o le 210 ma le 260 tikeri Celsius, ae o le vevela o le moega e tatau ona amata mai le vevela i le 110 tikeri Celsius e faalagolago ile vevela suiga tioata o mea e te naunau e lolomi.

Ole saoasaoa ole lolomi a'o lolomi ma mea fetuutuunai e mafai ona maua i soo se mea mai lalo ole lima milimita ile sekone ile tolusefulu milimita ile sekone.

O le faiga fa'apipi'i o lau lomitusi 3D e tatau ona avea ma ta'avale sa'o ma e fautuaina oe ia i ai se ili fa'amalo mo le vave fa'agaoioiga o vaega ma fa'ata'ita'iga fa'atino e te gaosia.

Lu'i a'o lolomi ma nei mea

O le mea moni, o loʻo i ai nisi o vaega e tatau ona e vaʻaia aʻo leʻi lolomiina ma nei mea e faʻatatau i faigata na feagai ma tagata faʻaoga muamua.

-Thermoplastic elastomers ua iloa e le lelei ona taulimaina e extruders o le lomitusi.
-Latou te mitiia le susu, ia fa'amoemoe e oso a'e lau lolomi pe a le teuina lelei le filament.
-Thermoplastic elastomers e maaleale i gaioi vave ina ia mafai ona fusi i luga pe a tulei i le extruder.

TPU

TPU e tu mo polyurethane thermoplastic.E sili ona lauiloa i le maketi o lea, aʻo faʻatau filaments fetuutuunai, e maualuga le avanoa o lenei mea e masani ona e faʻafeiloaʻi faʻatusatusa i isi filaments.

E taʻutaʻua i le maketi mo le faʻaalia o se faʻamaualuga sili atu ma alauni e faʻafefe sili atu ona faigofie nai lo isi filaments.

O lenei mea e iai le malosi lelei ma maualuga le tumau.O lo'o i ai le maualuga maualuga o le laina i le faasologa o le 600 i le 700 pasene.

O le maaa o le matafaga o lenei mea mai le 60 A i le 55 D. E sili ona lelei le lolomiina, e semi-manino.

O lona tetee atu i kemikolo i ga'o i le natura ma suau'u e sili atu ona talafeagai e fa'aoga i masini lomitusi 3D.O lenei mea e maualuga le abrasion resistance.

E fautuaina oe e teu lau masini lomitusi i le va o le 210 i le 230 tikeri Celsius ma le moega ile va ole vevela ile 60 tikeri Celsius aʻo lolomi ile TPU.

O le saoasaoa lolomi, e pei ona taʻua i luga e tatau ona i le va o le lima ma le tolusefulu milimita i le sekone, ae mo le faʻapipiʻiina o le moega e fautuaina oe e faʻaaoga se Kapton poʻo se lipine vali.

O le extruder e tatau ona avea ma se ta'avale sa'o ma e le fautuaina le ili fa'alili mo le itiiti ifo i le vaega muamua o lenei lomitusi.

TPC

E tu mo le thermoplastic copolyester.I le vailaʻau, o latou polyether esters e iai se faʻasologa faʻasolosolo umi o le glycols filifili umi pe pupuu.

O vaega faigata o lenei vaega o iunite ester filifili pupuu, ae o vaega vaivai e masani lava o polyethers aliphatic ma polyester glycols.

Talu ai ona o lenei mea lolomi 3D fetuutuunai ua manatu o se mea tau inisinia, e le o se mea e te vaʻaia i taimi uma e pei o le TPU.

TPC o loʻo i ai le maualalo o le mamafa ma se laina faʻasolosolo o le 300 i le 350 pasene.O lona ma'a'a o le Shore e amata mai i le 40 i le 72 D.

TPC o loʻo faʻaalia le teteʻe lelei i vailaʻau ma le malosi maualuga ma le mautu lelei o le vevela ma le vevela.

A'o lolomiina ma le TPC, ua fautuaina oe e tausia lou vevela i le va o le 220 i le 260 tikeri Celsius, le vevela o le moega i le va o le 90 i le 110 tikeri Celsius, ma le saoasaoa lolomi e tutusa ma le TPU.

TPA

O le copolymer kemikolo o le TPE ma le Nylon ua ta'ua o le Thermoplastic Polyamide o se tuufaatasiga o le lamolemole ma le susulu o mea e sau mai le Nylon ma le fetuutuunai o se manuia o le TPE.

E maualuga lona fetuutuunai ma elasticity i le va o le 370 ma le 497 pasene, faatasi ai ma le maaa Shore i le va o le 75 ma le 63 A.

E ese le umi ma faʻaalia le mafai ona lolomiina i le tulaga tutusa ma le TPC.E lelei le tete'eina o le vevela fa'apea fo'i ma le fa'apipi'iina o le fa'apalapala.

O le vevela o le masini lolomi a'o lolomiina lenei mea e tatau ona i ai i le va o le 220 i le 230 tikeri Celsius, ae o le vevela o le moega e tatau ona i ai i le va o le 30 i le 60 tikeri Celsius.

O le saoasaoa lolomi o lau lomitusi e mafai ona tutusa e pei ona fautuaina a'o lolomi TPU ma TPC.

O le pipii o le moega o le lomitusi e tatau ona faʻavae PVA ma o le extruder system e mafai ona avea ma se taʻavale tuusaʻo faʻapea foʻi ma Bowden.


Taimi meli: Iul-10-2023